Brusselse wafels

12Zoet120minPrint
Ingrediënten
  • 500 ml melk
  • 500 ml spuitwater
  • 4 stuks eieren
  • 600 g Spar bloem
  • 25 g verse gist
  • 200 g Spar boter
  • snuifje zout
Recept

1. Smelt de boter en laat lauw worden.
2. Verbrokkel de gist onder de melk en het water. Roer tot de gist vermengd is.
3. Splits de eieren en klop de eidooiers los. Voeg toe aan de melk.
4. Doe de bloem erbij en klop het beslag luchtig met een garde.
5. Voeg de gesmolten boter en het snuifje zout toe. Meng alles.
6. Klop de eiwitten tot wit schuim met een mixer. Voeg toe aan het beslag
en spatel er voorzichtig onder.
7. Dek het deeg af met een vochtige handdoek en laat 45 minuten rusten.
8. Verwarm het wafelijzer en wrijf de platen in met een beetje arachideolie.
9. Schep met een pollepel het beslag in het hete wafelijzer en draai het ijzer om.
Zo zullen de platen overal bedekt zijn.
10. Bak de wafels goudbruin.
11. Haal uit het wafelijzer en stapel op elkaar. Bestrooi met bloemsuiker.

< naar recepten