Carpaccio van rundvlees

c71bb917dce1f55f2e2345be23d9fbac3570d4bf7f1db9595d40b44179192105.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Neem een gelijkvormig stuk rundvlees.

  2. Wrijf het goed in met grof zeezout, grove zwarte peperkorrels, tijm en rozemarijn. Bak het krokant in ½ dl hete olijfolie. Wikkel het geschroeide vlees in aluminiumfolie en span het op tot je een soort van worst bekomt. Leg 2 à 3 uur in de diepvries.

  3. Kleur de pijnboompitten goudbruin in een warme tefalpan.

  4. Spoel de rucola en zwier goed droog.

  5. Wrijf de grote ronde borden in met olijfolie en besprenkel met citroensap. Kruid met peper en zout.

  6. Verwijder de folie van het vlees. Snij het vlees in fijne plakjes met behulp van een snijmachine of een scherp trancheermes. Leg de plakjes in een cirkel op het bord. Bestrooi met versgeraspte Parmezaanse kaas.

  7. Strooi de pijnboompitten erover en werk af met een toefje rucola en gekonfijte tomaatjes.