Champagnecake

20Zoet120minPrint
Ingrediënten
  • 620 g bloem
  • 24 g bakpoeder
  • ½ koffielepel zout
  • 330 g zachte Spar boter
  • 500 g suiker
  • 70 g vanillesuiker
  • 9 eiwitten
  • 5 dl schuimwijn
  • bakspray
  • 200 g zachte Spar boter (boterroom)
  • 300 g poedersuiker
  • 1 dl schuimwijn (boterroom)
  • 2 eetlepels Spar room
  • 1 buisje vanille-extract
  • 1 granaatappel
  • 125 g frambozen
  • 125 g blauwe bessen
  • 250 g aardbeien
  • 125 g braambessen
  • 125 g rode bessen
  • viooltjes
  • poedersuiker (afwerking)
Recept

1. Verwarm de oven voor op 175°C.
2. Cake: meng de bloem met het bakpoeder en het zout in een grote kom. Doe de boter met de suiker en de vanillesuiker in de grote mengkom van de keukenrobot en laat draaien tot het geheel mooi gemengd en luchtig is. Voeg de eiwitten 1 na 1 toe, onder voortdurend mengen. Voeg de bloemmengeling en de schuimwijn in 3 keer afwisselend toe. Begin en eindig met de bloem om schiften te voorkomen.
3. Spuit de bakvormen in met bakspray. Verdeel het deeg in de verschillende bakvormen en zet in de voorverwarmde oven. Bak in 40 à 50 minuten goudbruin en gaar. Haal uit de oven en laat de cakes afkoelen.
4. Boterroom: klop de boter enkele minuten op in de mengkom. Voeg de suiker er beetje bij beetje aan toe onder voortdurend kloppen. Ga verder met de schuimwijn en de room tot je een zacht, romig mengsel krijgt.
5. Zet de eerste cake omgekeerd op een taartschotel, bestrijk met een dikke laag boterroom en plaats de tweede cake er omgekeerd bovenop. Bestrijk met boterroom en dek af met de laatste cake.
6. Strijk de rest van de boterroom op de bovenkant en werk af met vruchten en viooltjes. Bestrooi met poedersuiker.

< naar recepten