Schaaldieren , Vis , Weekdieren en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Bouillon: pel de scampi’s, verwijder het darmkanaal en hou de schalen bij.
-
Roerbak de schalen in 2 el olijfolie tot ze mooi roze kleuren. Blus met de witte wijn, laat inkoken tot en voeg de visfond toe. Laat even doorkoken en giet door een zeef.
-
Spoel de mosselen enkele malen in ruim koud water tot het water helder is. Laat ze na de laatste spoelbeurt 5 min liggen in koud water.
-
Doe de mosselen met aanhangend vocht in een ruime pan. Kruid met versgemalen peper.
-
Dek de pan af en zet op een hoog vuur. Laat de mosselen openstomen in ± 5 min. Zeef het vrijgekomen vocht en voeg bij de scampibouillon.
-
Pel de ui en teentjes look en snipper fijn.
-
Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika. Snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Reinig de venkel en snij in dunne reepjes.
-
Bind enkele peterseliestelen, het laurierblad en de takjes oregano tot een kruidentuiltje.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Verhit 2 el olijfolie in een ruime pot en stoof de ui, look, paprika en venkel zacht. Overgiet met rode wijn en laat even inkoken.
-
Voeg de scampibouillon en gepelde tomaten toe. Breng aan de kook en laat op een zacht vuur 20 min sudderen.
-
Verwijder het kruidentuiltje en breng op smaak met pilipili, peper en zout.
-
Snij de vis in hapklare stukken.
-
Laat de stukken vis 3 min garen in de soep. Voeg de scampi’s toe en laat 2 min garen.
-
Schep de mosselen erdoor en werk af met uitgelekt krabvlees en peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven