Cioppino uit San Francisco
Ingrediënten
- 1 kg Spar mosselen
- 500 g lotte
- 500 g roodbaarsfilet
- 500 g zeebaarsfilets
- 1 blik Boni krab
- Boni olijfolie
- 1 ui
- 1 paprika
- 1 venkel
- 3 teentjes look
- 800 g gepelde tomaten
- 250 ml rode wijn
- 1 laurierblaadjes
- takjes oregano
- 1 bosje bladpeterselie
- pilipili
- 1 kg black tiger scampi’s
- 250 ml witte wijn
- 400 ml visfond
Recept
- Bouillon: pel de scampi’s, verwijder het darmkanaal en hou de schalen bij.
- Roerbak de schalen in 2 el olijfolie tot ze mooi roze kleuren. Blus met de witte wijn, laat inkoken tot en voeg de visfond toe. Laat even doorkoken en giet door een zeef.
- Spoel de mosselen enkele malen in ruim koud water tot het water helder is. Laat ze na de laatste spoelbeurt 5 min liggen in koud water.
- Doe de mosselen met aanhangend vocht in een ruime pan. Kruid met versgemalen peper.
- Dek de pan af en zet op een hoog vuur. Laat de mosselen openstomen in ± 5 min. Zeef het vrijgekomen vocht en voeg bij de scampibouillon.
- Pel de ui en teentjes look en snipper fijn.
- Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika. Snij het vruchtvlees in blokjes.
- Reinig de venkel en snij in dunne reepjes.
- Bind enkele peterseliestelen, het laurierblad en de takjes oregano tot een kruidentuiltje.
- Snipper de peterselie fijn.
- Verhit 2 el olijfolie in een ruime pot en stoof de ui, look, paprika en venkel zacht. Overgiet met rode wijn en laat even inkoken.
- Voeg de scampibouillon en gepelde tomaten toe. Breng aan de kook en laat op een zacht vuur 20 min sudderen.
- Verwijder het kruidentuiltje en breng op smaak met pilipili, peper en zout.
- Snij de vis in hapklare stukken.
- Laat de stukken vis 3 min garen in de soep. Voeg de scampi’s toe en laat 2 min garen.
- Schep de mosselen erdoor en werk af met uitgelekt krabvlees en peterselie.
Delen