Allergenen

Eieren , sesamzaad , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Congee

    Verwijder het bot uit de kippenkoteletten en snij het kippenvlees in reepjes. Bewaar de beenderen.

  2. Breng de gevogeltefond met de kippenbeenderen aan de kook. Laat 1 u rustig sudderen zonder deksel. Giet door een zeef.

  3. Meng de maïzena met de sojasaus, oestersaus, rijstwijn, witte peper, sesamolie en kandijsuiker. Roer door de kippenreepjes en laat in de koelkast marineren tot gebruik.

  4. Spoel de rijst. Zet hiervoor onder met koud water en roer goed door met de hand. Giet af. Herhaal dit 3x.

  5. Breng de gezeefde gevogeltefond met de vissaus aan de kook. Voeg de rijst toe en roer even goed door met een klopper. Laat 1 u rustig sudderen onder deksel.

  6. Snij de shiitake in reepjes. Voeg de kippenreepjes en shiitake al roerend bij de rijst en laat 2 min garen.

  7. Haal van het vuur en laat nog 30 min trekken onder deksel.

  8. Garnituur

    Kook de eieren 4 min. Giet af, verfris onder koud water, pel en halveer in de lengte.

  9. Schil de gember en snij in fijne reepjes. Snipper de lente-ui in fijne, schuine ringen.

  10. Verwijder de steelaanzet van de chilipeper en snij in fijne, schuine plakjes.

  11. Roer de sambal los met sesamolie.

  12. Verdeel de hartige rijstpap in kommetjes.

  13. Werk naar ieders smaak af met de garnituren: gemberreepjes, lente-ui, chilipeper, ½ zachtgekookt eitje, wat sambal en optioneel wat koriander.