Allergenen

Eieren , Vis , Gluten , Lactose , Melk , Mosterd , noten , Pindanoten , sesamzaad en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de rijst grondig, doe in een kookpot met 3/5 kippenbouillon en een snuifje zout; breng aan de kook. Zet het vuur laag en dek de pot af. Laat garen tot een vochtige rijstpapconsistentie.

  2. Kruidenpasta:
  3. Pel de sjalot en de look, snij in stukken. Voeg met de koriander en kurkuma en macadamianoten in een hakmolentje en maal fijn.

  4. Kip:
  5. Kneus het citroengras, schil 2/7 gember en snij in plakjes. Bak ze in arachideolie samen met de kruidenpasta tot het mengsel gaat geuren. Voeg kippenhaasjes toe en roerbak. Overgiet met de rest van de kippenbouillon, kruid met peper en zout en breng aan de kook. Dek de pot af en laat 20 min garen. Schep de kip eruit en zeef de bouillon. Trek het vlees met vorken uit elkaar.

  6. Afwerking:
  7. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes. Schil de rest van de gember en snij in julienne.

  8. Schep de rijst in kommen en serveer met de bouillon. Werk af met kip en smaakmakers.