Allergenen

Vis en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen en kook gaar in gezouten water. Giet af en laat de aardappelen goed ‘bloemen’. Duw door de roerzeef en hou apart.

  2. Soezendeeg: breng het water, de boter en een snuifje zout aan de kook. Voeg de gezeefde bloem toe en laat het deeg met behulp van een spatel drogen op een matig vuur, totdat je een homogene massa bekomt. Doe dit deeg in een mengkom van de keukenrobot en gebruik de klopper. Zet de keukenrobot aan en voeg de eieren 1 na 1 toe op een matige snelheid; wacht steeds tot het ei volledig door het deeg opgenomen is. Het deeg wordt nu kleverig en elastisch.

  3. Spatel de warme aardappelpuree met een spatel onder het soezendeeg tot een homogene massa.

  4. Reinig de verschillende champignons en snij ze in fijne blokjes. Snij de zalm ook in kleine blokjes. Meng onder het aardappel-soezendeeg. Kruid met peper, zout, nootmuskaat, citroenzeste en bieslooksnippers.

  5. Laat het wafelijzer opwarmen. Voeg voldoende deeg in de voorziene wafelvorm. Laat gedurende 5 à 6 minuten bakken naargelang de grootte van de wafels.

  6. Serveer warm.