Saté Ayam

4Wild/Gevogelte60minPrint
Ingrediënten
  • 600 g kippenvlees van de dijen (kippenkarbonades)
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes look
  • 1 kl korianderzaadjes
  • komijnpoeder
  • kurkuma
  • sambal
  • suiker
  • 7 cm gemberwortel
  • ½ kl zout
  • 2 el ketjap manis
  • sap van ½ citroen
  • arachideolie
  • 2 verpakkingen Indonesische pindasaus
  • 250 ml water
Recept

1. Marinade: pel de look en sjalotjes en snipper ze fijn. Schil de gember en rasp fijn.
2. Verwarm een eetlepel olie en roerbak de sjalotjes en look zacht. Laat de koriander, gember, kurkuma en komijn even meebakken. Mix fijn in de blender met sambal, zout, suiker, ketjap manis en citroensap. Voeg indien nodig een scheutje water toe.
3. Verwijder het vel van de kip en snij het vlees in kleine stukjes. Schep het vlees door de marinade en laat afgedekt 1 nacht rusten in de koelkast.
4. ’s Anderendaags: rijg het vlees aan prikkers.
5. Saus: breng het water aan de kook en roer de pindasaus erdoor. Blijf roeren tot de saus mooi indikt.
6. Verhit een grillpan, bestrijk met olie en bak de spiesjes goudbruin een gaar aan alle zijden.
7. Serveer met pindasaus en witte rijst.

< naar recepten