Crinkle cake (gekreukt gebak)

Eieren , Gluten , Lactose , Melk , noten en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Smelt de boter.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Snij de vellen filodeeg op dezelfde lengte als de ovenschalen. Plooi de vellen zoals een accordeon en vul de schaal met het geplooide filodeeg. Zet de schaal 10 min in de oven. Bestrijk met gesmolten boter en zet opnieuw 10 min in de oven.
-
Zoete vulling:
-
Klop 1/2 eieren met de melk, 4/7 suiker, zout en kaneelpoeder tot een glad mengsel.
-
Haal de grootste ovenschaal uit de oven en giet het eiermengsel erbij. Het mag het filodeeg niet volledig bedekken. Zet 30 min in de oven. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie als het filodeeg al bruin is.
-
Was de rabarber, verwijder de uiteinden en snij in stukjes van 1 cm. Doe samen met de rest van de suiker, het merg van de vanillestok en de vanillestok in een sauspan en laat op een zacht vuur ± 10 min tot een grove compote koken.
-
Haal de taart uit de oven, laat even afkoelen. Serveer met de rabarbercompote en fijngehakte noten verspreid over en tussen het deeg.
-
Hartige vulling:
-
Pel de look en snipper fijn. Spoel de spinazie en stoof aan in wat olijfolie met de look.
-
Meng 1/2 van de eieren met de room. Kruid met peper en zout. Giet het eiermengsel over de filodeegvellen in de kleinste ovenschotel, maar bedek niet volledig. Verdeel de gestoofde spinazie en fetablokjes tussen het filodeeg. Zet 30 min in de oven. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie als het filodeeg al bruin is.
-
Haal uit de oven en serveer warm of lauw.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven