Curry met geroosterde aubergine, kikkererwten, kokos en biefstukreepjes PT1H 4 porties 1 aubergine 1 rode paprika 1 ui 2 teentjes knoflook 2 kl garam masala 1 kl kurkuma 1 kl pilipili 200 g kikkererwten uit blik 400 g tomatenstukjes (blik) 400 ml kokosmelk 1 kl suiker 400 g biefstuk Boni olijfolie arachideolie sojasaus 1 plantje koriander

Curry met geroosterde aubergine, kikkererwten, kokos en biefstukreepjes

bad500acd0cf5ebb0ee97e78054c1822237af4b1eab17bdafffec89dcbabbf26.jpg

Allergenen

Pindanoten en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Snij de aubergine en het vruchtvlees van de paprika in hapklare stukken.

  3. Schik op een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Bak goudbruin en gaar in 20 min.

  4. Pluk de korianderblaadjes en snij de steeltjes fijn.

  5. Pel de ui en tenen look en snipper fijn.

  6. Verhit een scheut olijfolie in een pot en roerbak de ui- en looksnippers. Bestrooi met garam masala, pilipili en kurkuma en laat meebakken. Blus met tomatenstukjes en kokosmelk. Voeg de koriandersteeltjes, aubergines, paprika, kikkererwten en suiker toe. Kruid met peper en zout. Laat 10 min pruttelen.

  7. Snij het vlees in plakjes en kruid met peper en zout. Verhit een scheut arachideolie in de wok en bak het vlees kort aan beide kanten. Besprenkel met sojasaus.

  8. Werk de curry af met korianderblaadjes en serveer.