Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Vanille-ijs
Ingrediënten: 125.0 ml Boni room (40 %)
Voeg de room bij de melk. Snij de vanillestok open en schraap het merg eruit. Voeg het merg en de stok bij de melk.
-
Klop de eidooiers met de suiker tot een stevige witte massa (= ruban).
-
Verwarm de melk. Laat niet koken. Verwijder de vanillestok. Giet de melk langzaam en al roerend bij de ruban.
-
Spoel de kookpot uit met koud water. Verwarm het geheel op een matig vuur en al roerend met een spatel tot een gebonden massa. Laat niet koken!
-
Neem van het vuur en zet in een bad met koud water en wat ijsblokken. Laat afkoelen.
-
Zet in de koelkast en laat min. 2 u rusten. Draai tot vanille-ijs in de ijsmachine.
-
Slagroom
Ingrediënten: 200.0 ml Boni room (40 %) 20.0 g vanillesuiker
Voeg de suiker bij de room. Klop tot slagroom. Doe de slagroom in een spuitzak met gekartelde spuitmond. Zet in de koelkast tot gebruik.
-
Chocoladesaus
Ingrediënten: 140.0 g pure chocolade 100.0 g Boni room
Hak de chocolade fijn. Verwarm de room. Roer de chocolade door de room tot een gladde saus. Roer de boter erdoor.
-
Afwerking
Schep 2 mooie quenelles van het vanille-ijs. Spuit er een dot slagroom bij.
-
Ingrediënten: 20.0 g pure chocolade 2.0 sigarenkoekjes
Werk af met sigarenkoekjes. Serveer met wat chocoladesaus. Rasp er extra chocolade over.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven