Dame blanche PT3H10M 4 porties 500 ml Boni volle melk 325 ml Boni room (40 %) 1 vanillestok 4 eidooiers 125 g suiker 20 g vanillesuiker 160 g pure chocolad 100 g Boni room 1 kl Spar boter 8 sigarenkoekjes

Dame blanche

9e3deebc8d3960f30dd241c97c1d2285b211372b3ada0c81a529f742878f74f0.jpg

Allergenen

Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Vanille-ijs

    Ingrediënten: 125.0 ml Boni room (40 %)

    Voeg de room bij de melk. Snij de vanillestok open en schraap het merg eruit. Voeg het merg en de stok bij de melk.

  2. Klop de eidooiers met de suiker tot een stevige witte massa (= ruban).

  3. Verwarm de melk. Laat niet koken. Verwijder de vanillestok. Giet de melk langzaam en al roerend bij de ruban.

  4. Spoel de kookpot uit met koud water. Verwarm het geheel op een matig vuur en al roerend met een spatel tot een gebonden massa. Laat niet koken!

  5. Neem van het vuur en zet in een bad met koud water en wat ijsblokken. Laat afkoelen.

  6. Zet in de koelkast en laat min. 2 u rusten. Draai tot vanille-ijs in de ijsmachine.

  7. Slagroom

    Ingrediënten: 200.0 ml Boni room (40 %) 20.0 g vanillesuiker

    Voeg de suiker bij de room. Klop tot slagroom. Doe de slagroom in een spuitzak met gekartelde spuitmond. Zet in de koelkast tot gebruik.

  8. Chocoladesaus

    Ingrediënten: 140.0 g pure chocolade 100.0 g Boni room

    Hak de chocolade fijn. Verwarm de room. Roer de chocolade door de room tot een gladde saus. Roer de boter erdoor.

  9. Afwerking

    Schep 2 mooie quenelles van het vanille-ijs. Spuit er een dot slagroom bij.

  10. Ingrediënten: 20.0 g pure chocolade 2.0 sigarenkoekjes

    Werk af met sigarenkoekjes. Serveer met wat chocoladesaus. Rasp er extra chocolade over.