Digestief met glaasjes gesuikerde couscous en aardbeikerstmannetjes PT30M 6 porties 6 bolletjes Boni peer, cava, perziksorbet 1 dl Boni Selection room 40% 2 granaatappels 30 g Spar boter 200 g couscous 1 mini-ananas geroosterde sesamzaadje cava 1 mango 50 g bloemsuiker aardbei

Digestief met glaasjes gesuikerde couscous en aardbeikerstmannetjes

fdbb3ecd1cc2f6d0daf1d2f965dabdd3a35ad8f1ef5b3bcb02d1be5fdbbab68e.jpg

Allergenen

Gluten , sesamzaad en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Gesuikerde couscous: doe de couscous in een kom en giet hierover 4 dl warm water. Laat de couscous wellen. Meng de bloemsuiker en boter eronder en zet 2 minuten in de microgolfoven. Laat afkoelen.

  2. Snij de granaatappels in 2 en klop de pitjes eruit door met een lepel hard op de bolle buitenkant van de granaatappel te kloppen. Hou van 1 granaatappel de pitjes opzij en pers sap uit de pitjes van de andere granaatappel. Schil de mango en mini-ananas en snij in kleine stukjes.

  3. Meng het fruit en sap onder de afgekoelde couscous. Doe in kleine glaasjes.

  4. Aardbeikerstmannetjes: snij de onderkant van de aardbeien een klein beetje af, zo zullen ze goed blijven staan. Snij ook het hoedje eraf, maar hou bij. Mix de room met een beetje bloemsuiker tot slagroom. Doe de slagroom in een spuitzak. Spuit toefjes slagroom op het onderste gedeelte van de aardbeien en zet het hoedje er terug op. Werk de kerstmannetjes af met 2 dotjes als knoopjes en 1 dotje als bol op de muts. Werk af met geroosterde sesamzaadjes als oogjes. Schik de mannetjes op een schotel.

  5. Digestief: doe in elk glas een bolletje sorbet. Overgiet met wat cava. Dien onmiddellijk op.