Allergenen

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Strooi de bloem op een proper werkblad. Maak een kuiltje en giet het water of bier in het midden.

  2. Verkruimel de gist en de malse boter over de bloem. Strooi het zout in het midden, zorg ervoor dat de gist niet in aanraking met het zout komt.

  3. Maak draaibewegingen in het midden van het kuiltje en meng de bloem voorzichtig door het vocht. Kneed ± 10 min en bekom een glad deeg.

  4. Draai dit deeg op, zodat alle oneffenheden onderaan zitten. Laat 30 min rusten onder plasticfolie of een propere handdoek.

  5. Klop het deeg plat, kneed kort door en verdeel het in stukken van ± 50 g per stuk.

  6. Bol de stukjes deeg strak op en schik ze op een bebloemde bakplaat. Laat opnieuw 30 min rusten.

  7. Warm de oven voor op 220°C.

  8. Knip de bolletjes net voor het afbakken in met een schaar.

  9. Steek de broodjes in de oven en zet de oven na 2 min op 180°C. Bak nog 14 min verder en haal ze dan uit.

  10. Laat de broodjes afkoelen op een rooster.