Energiereep met appel en dadels

Energiereep met appel en dadels

Allergenen

Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Schil de appelen en steek het klokhuis eruit. Snij in plakken.

  3. Verwijder de pitten uit de dadels en hak het vruchtvlees grof.

  4. Smelt de boter samen met de suiker en de suikersiroop in een pan op een zacht vuurtje. Haal de pan van het vuur en roer het kaneelpoeder en de havermout erdoor.

  5. Doe de appelschijfjes samen met de dadels in een pan. Voeg 5 cl water toe en laat zacht worden.

  6. Verdeel de havermoutmix in twee. Bedek met de helft de bodem van een bakvorm. Leg de appelschijfjes-dadelmix erop en bedek met de rest van de havermout.

  7. Bak in 30 minuten goudbruin en stevig.

  8. Haal uit de oven en laat afkoelen. Haal uit de vorm en snij in repen.

  9. Tip: zelf suikersiroop maken is heel makkelijk! Breng suiker en water samen aan de kook en laat enkele minuten zachtjes doorkoken. De verhouding is 1 op 1, dus 100 gr suiker + 100 gr water.