Dadelnotenreep met gepofte rijst
Ingrediƫnten
- 10 Spar Medjoul dadels
- 250 g Boni Selection pindakaas
- 4 cm gember
- 2 el kokosnootolie
- 30 g Rice Crispies
- 40 g Spar amandelen
- 40 g Boni Selection pompoenpitten
- 40 g Boni Selection zonnebloempitten
- 2 el Spar kokospoeder
- 100 g donkere chocolade
Recept
- Rooster de pompoen- en zonnebloempitten in een droge pan.
- Hak de pitten en amandelnoten grof.
- Verwarm de kokosolie in een wok.
- Verwijder de pitten uit de dadels en snij het vruchtvlees fijn.
- Schil de gember en hak fijn.
- Voeg de dadels bij de kokosolie samen met 1 el fijngehakte gember en pindakaas. Laat het geheel smelten.
- Haal de wok van het vuur en roer de noten, pitten en gepofte rijst erdoor, bestrooi met wat zout.
- Doe het mengsel in een schaal, bekleed met bakpapier. Druk het goed aan met de bolle kant van een lepel.
- Zet in de diepvries.
- Smelt de chocolade boven een warmwaterbad.
- Haal de schaal uit de diepvries en giet de chocolade er gelijkmatig over.
- Strooi, als de chocolade begint op te stijven, het kokospoeder erover.
- Plaats in de diepvries om te harden. Snij dan in 10 gelijke blokjes.
- Bewaar in een afgesloten doos in de diepvries.
- Laat iets ontdooien en serveer lekker koud.
Delen