Dadelnotenreep met gepofte rijst

4Zoet30minPrint
Ingrediƫnten
  • 10 Spar Medjoul dadels
  • 250 g Boni Selection pindakaas
  • 4 cm gember
  • 2 el kokosnootolie
  • 30 g Rice Crispies
  • 40 g Spar amandelen
  • 40 g Boni Selection pompoenpitten
  • 40 g Boni Selection zonnebloempitten
  • 2 el Spar kokospoeder
  • 100 g donkere chocolade
Recept
  1. Rooster de pompoen- en zonnebloempitten in een droge pan.
  2. Hak de pitten en amandelnoten grof.
  3. Verwarm de kokosolie in een wok.
  4. Verwijder de pitten uit de dadels en snij het vruchtvlees fijn.
  5. Schil de gember en hak fijn.
  6. Voeg de dadels bij de kokosolie samen met 1 el fijngehakte gember en pindakaas. Laat het geheel smelten.
  7. Haal de wok van het vuur en roer de noten, pitten en gepofte rijst erdoor, bestrooi met wat zout.
  8. Doe het mengsel in een schaal, bekleed met bakpapier. Druk het goed aan met de bolle kant van een lepel.
  9. Zet in de diepvries.
  10. Smelt de chocolade boven een warmwaterbad.
  11. Haal de schaal uit de diepvries en giet de chocolade er gelijkmatig over.
  12. Strooi, als de chocolade begint op te stijven, het kokospoeder erover.
  13. Plaats in de diepvries om te harden. Snij dan in 10 gelijke blokjes.
  14. Bewaar in een afgesloten doos in de diepvries.
  15. Laat iets ontdooien en serveer lekker koud.
< naar recepten