Friszure mocktail

1Drankjes120minPrint
Ingrediënten
  • 350 g rabarber
  • 300 g suiker
  • 500 ml water
  • 25 ml rabarbersiroop
  • 30 ml sap van citroen
  • 100 ml gemberbier
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 stuk rabarber
  • 1 sneetje citroen
Recept
  1. Rabarbersiroop: snij de rabarber in stukjes.
  2. Bestrooi met de suiker en laat 1 u afgedekt trekken op kamertemperatuur.
  3. Voeg het water toe en laat koken tot rabarbermoes. Ongeveer ½ van het water moet verdampt zijn.
  4. Giet door een fijne zeef. Laat de siroop afkoelen en plaats in de koelkast.
  5. Mocktail: vul een glas met een bodem rabarbersiroop.
  6. Vul voorzichtig aan met het gemberbier: giet het over de bolle kant van een lepel, zo krijg je een mocktail in 2 kleuren.
  7. Vul aan met het citroensap. Werk af met een schijfje citroen, een stukje rabarber en een takje rozemarijn.
< naar recepten