Fruitsalade van Kaaps fruit met citroensorbet

Fruitsalade van Kaaps fruit met citroensorbet

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil 1 roze en 1 witte pompelmoes en 1 sinaasappel met een dunschiller. Snij deze in fijne reepjes. Blancheer de reepjes driemaal in vers water om ze zacht te maken en om de bitterheid te doen verdwijnen. Breng de suiker en het water aan de kook tot suikersiroop. Laat de geblancheerde zestes hierin garen op een zacht vuur tot de suikersiroop voor de helft is ingekookt. Zet opzij.

  2. Schil de rest van het fruit à vif: verwijder de witte velletjes tot enkel het vruchtvlees overblijft. Snij de fruitpartjes van tussen de vliesjes.

  3. Meng het fruit in een schaal en voeg ook het sap toe dat je verkrijgt als je het fruit uitknijpt.

  4. Schep de fruitsalade in glazen kommetjes.

  5. Werk af met een bolletje citroensorbet en de gekonfijte zeste.