Ful medames (ontbijtgerecht)

4Geen vlees/vis30minPrint
Ingrediënten
  • 400 g kikkererwten (blik)
  • 300 g witte bonen (blik)
  • 2 rijpe tomaten
  • 4 lente-uitjes
  • 1 teentje look
  • 2 el bladpeterselie
  • zeste en sap van ½ citroen
  • 5 cl Boni Selection olijfolie
  • ½ kl komijnpoeder
  • mespunt piment d’espelette
  • 200 g Spar zachte geitenkaas
  • 6 ingelegde groene chilipepers (bokaal)
  • 1 teentje look
  • 5 cl Boni Selection olijfolie
  • 1 kl citroensap
  • partjes citroen
  • Spar pitabroodjes
Recept

1. Chilipepersaus: hak de pepers grof en snipper het teentje look fijn. Meng met de olijfolie en het citroensap. Kruid met peper en zout.
2. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes. Snij de bladpeterselie fijn.
3. Doe het teentje look in de vijzel met een snuif zout en stamp fijn.
4. Verwijder de zaadjes van de tomaten en snij het vruchtvlees in blokjes.
5. Spoel de kikkererwten en de bonen.
6. Verwarm de olie met de zeste en het sap van de citroen in een grote pan.
7. Voeg lente-ui en knoflookpasta toe en roerbak tot de ui zacht is.
8. Roer de kikkererwten, bonen en specerijen erdoor en verwarm 5 min.
9. Schep de tomatenblokjes erdoor en kruid met peper en zout.
10. Schep in kommen en verdeel er vlokjes zachte geitenkaas over.
11. Bestrooi met peterselie en serveer met de chilipepersaus en pitabrood.

< naar recepten