Garnaalkroketten

Schaaldieren , Eieren , Vis , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Roux
-
Smelt de boter, voeg de bloem toe en laat al roerend kort bakken tot de bloemsmaak eruit is.
-
Kroketten
-
Los het visbouillonblokje op in het water en giet samen met de melk bij de roux. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Splits de eieren en voeg de eidooiers toe aan de saus. Blijf roeren en laat goed doorkoken tot er luchtbellen verschijnen. bewaar de eiwitten voor het paneren.
-
Meng de gemalen kaas met de saus en roer 400 g garnalen erdoor. Giet het mengsel in een lage kom en zet 1 nacht in de koelkast.
-
’s Anderendaags
-
Vul een bord met de panko en een ander bord met 1 deel maïzena en 2 delen bloem. Klop in een derde bord de eiwitten los.
-
Maak garnaalkroketjes en rol ze eerst door de bloem, daarna door het eiwit en als laatste door de panko. Vorm ze allemaal tot ± dezelfde vorm en grootte. Leg op een schaal en zet in de koelkast tot het frituren.
-
Spoel de peterselie en dep goed droog.
-
Verwarm de frituurolie tot 175°C en frituur de droge peterselie kort tot ze krokant is. Let op voor spatten als de peterselie in de olie komt.
-
Bak de garnaalkroketten enkele minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.
-
Schik de garnaalkroketten en peterselie op een aperitiefplank. Werk af met nog wat verse garnalen en citroenpartjes en serveer.