Allergenen

Schaaldieren , Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Splits de eieren en hou het eiwit apart in een afgesloten potje in de koelkast.

  2. Doe de eidooiers bij de melk en klop los.

  3. Mix 1/3 garnalen met kokend water.

  4. Bechamelsaus:
  5. Smelt de boter, doe de bloem erbij, meng goed en laat even meebakken tot de bloemsmaak eruit is. Giet eerst de melk erbij en daarna de gemixte garnalen. Laat al roerend verder koken tot je een dikke pasta bekomt. Meng de rest van de garnalen eronder. Blijf nog even roeren tot alles goed gemengd is. Kruid met peper, zout en nootmuskaat

  6. Giet het mengsel uit over een bakpapier en strijk uit op gelijke dikte. Zet 1 nacht in de koelkast.

  7. ’s Anderendaags:
  8. Klop de eiwitten op. Doe het paneermeel in een kom. Snij de pasta in 10 à 12 stukken.

  9. Rol elk stuk tot een kroket, doe eerst in het losgeklopte ei en daarna in het paneermeel. Herhaal tot alle pasta opgebruikt is. Zet de kroketten in de diepvries.

  10. Bak de garnaalkroketten vanuit de diepvries in de friteuse op 170°C gedurende ± 5 min.

  11. Hak de peterselie fijn. Serveer de kroketten met de peterselie en een kwartje citroen.