Gazpacho

8Schaal-/Schelpdieren30minPrint
Ingrediënten
  • 4 tomaten
  • 1 komkommer
  • 1 teentje look
  • 2 eetlepels Spar Tasty pijnboompitten
  • 2 dl Spar olijfolie
  • 2 takjes verse tijm
  • enkele blaadjes basilicum
  • 3 sneetjes wit brood
  • 1 dikke schijf meloen
  • 2 uien
  • 2 rode paprika’s
  • 1 doosje gemarineerde tijgergarnalen
Recept

1. Spoel de tomaten en paprika’s. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s. Schil de komkommer. Pel de uien en het teentje look. Snij deze groenten in grove stukken. Doe ze in de blender.
2. Zet de blender aan en voeg de rest van de ingrediënten al mixend een voor een toe. Maal fijn tot je een homogene massa bekomt. Zeef eventueel door een puntzeef om een fijnere versie van de gazpacho te bekomen.
3. Laat 1 nacht rusten in de koelkast.
4. Serveer in kleine, gekoelde glaasjes.
5. Versier met een gemarineerde tijgergarnaal, een blaadje basilicum en stukje paprika op een bamboestokje.

< naar recepten