Gefrituurde, hartige pannenkoeken met prei, ham en kaas

Gefrituurde, hartige pannenkoeken met prei, ham en kaas

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Bereid het pannenkoekendeeg volgens het basisrecept, maar laat de suiker weg.

  2. Kaassaus: smelt de boter en voeg de bloem toe. Laat kort ‘droog’ koken op een matig vuur (= roux).

  3. Giet de koude melk bij de roux en roer constant, zodat je geen klonters krijgt.

  4. Snij ondertussen de prei fijn en was goed.

  5. Snij ook de ham fijn.

  6. Voeg de gesneden prei en ham toe aan de saus en laat kort op een matig vuur, onder voortdurend roeren, garen in de saus.

  7. Zet het vuur uit en roer de gemalen kaas door de saus. Kruid met peper en zout.

  8. Besmeer een pannenkoek met de lauwe kaas-preisaus.

  9. Vouw dicht zoals een loempia zodat de kaassaus niet meer wegkan.

  10. Paneer de rolletjes door ze eerst door de bloem te halen, daarna door de losgeklopte eiwitten en als laatste door het paneermeel.

  11. Frituur de pannenkoeken op 180°C in de friteuse.