Gegrilde oesters met ansjovisboter

Vis , Lactose , Melk en Weekdieren. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Ansjovisboter: pel de teentjes look. Doe de boter, ansjovisfilets, platte peterselie en teentjes look in een keukenrobot en mix tot je een smeuïge puree krijgt. Zet opzij.
-
Open de oesters, giet het oestervocht weg en verwijder mogelijke schelpresten.
-
Doe in elke oesterschelp 1 eetlepel ansjovisboter.
-
Leg alle oesters op een bakplaat. Zorg dat ze dicht tegen elkaar en stabiel liggen; zo kan de ansjovisboter er niet aflopen.
-
Zet de oven op de grillstand en schuif de bakplaat onder de grill. Gril de oesters gedurende 4 à 5 minuten.
-
Haal de oesters uit de oven en strooi over elke oester 1 eetlepel gemalen pecorino.
-
Zet de oesters nogmaals onder de grill gedurende maximum 1 minuut.
-
Haal de oesters uit de oven en schik op een schaal. Werk af met nog wat fijngesnipperde peterselie. Dien onmiddellijk op.