Rockefeller oesters met pittige wodka PT30M 15 porties 6 eetlepels gemalen broodkruim 125 g Spar boter 150 g jonge spinazieblaadjes, fijngehakt droge martini grof zeezout 3 eetlepels fijngehakte bladselder Tabasco 8 sneden gezouten spek wodka 3 fijngesneden lente-uitjes 48 oesters (creuses) 3 el gehakte peterselie

Rockefeller oesters met pittige wodka

aa773b2be229e8bac321460153979b935dbcd8b967073b252e8f5d10db3c2d2d.jpg

Allergenen

Selder , Melk , Weekdieren en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 225°C.

  2. Open de oesters en steek ze los. Leg ze met eigen vocht in de diepste schelphelft.

  3. Bestrooi een bakplaat met een laag grof zout en schik de oesters erop.

  4. Laat het spek krokant drogen in de oven. Verkruimel het in kleine stukjes en meng met de fijngehakte spinazie, selder, lente-ui en peterselie.

  5. Smelt de boter en voeg het spek-kruidenmengsel toe. Roer het broodkruim erdoor en laat enkel minuten bakken op een zacht vuur.

  6. Verdeel het mengsel over de oesters. Plaats de oesters in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin kleuren.

  7. Mix 5 cl wodka met 5 cl martini en breng op smaak met tabasco.

  8. Druppel vlak voor het serveren wat pittige wodka over de oesters.