Gehaktballetjes in koffieroomsaus

Gehaktballetjes in koffieroomsaus

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en snipper fijn.

  2. Snij de korsten van het brood en scheur het broodkruim in stukjes. Overgiet met de room en schep door elkaar. Laat de room in het brood trekken.

  3. Smelt 2 el boter in een antikleefpan en stoof de ui tot hij zacht is. Laat afkoelen.

  4. Meng het gehakt met de gember, nootmuskaat, het ei, de gestoofde uisnippers en het geweekt broodkruim in een kom. Kneed goed en kruid met peper en zout. Vorm met vochtige handen balletjes van het gehakt. Bak ze in porties rondom goudbruin in olie.

  5. Saus

    Verwarm de rundsfond en de koffie.

  6. Smelt de boter in een pot. Roer de bloem met een garde door de gesmolten boter tot een stevige roux. Blijf roeren, laat bakken en een beetje uitdrogen. Voeg de rundsfond en koffie in 3 keer toe en roer telkens tussendoor stevig met de garde tot het gaat indikken. Voeg room toe en kruid met peper en zout. Laat verder indikken en blijf roeren.

  7. Schep de gehaktballetjes door de saus en laat 15 min op een zacht vuur gaar sudderen.

  8. Serveer met de opgewarmde aardappelpuree. Werk af met wat bladpeterselie.