Gehaktballetjes met yoghurttopping
Ingrediënten
- 100 g Boni Selection Griekse yoghurt
- 600 g Spar gemengd gehakt
- 1 Spar ei
- 2 teentjes look
- ½ potje verse bladpeterselie
- ½ kl kaneelpoeder
- 1 kl piment d’espelette
- 2 el bloem
- Boni Selection olijfolie
- 1 ui
- 100 g Spar gezouten spekjes
- 1 blik Boni Selection tomatenblokjes
- 1 el tomatenpuree
- 100 g groene ontpitte olijven
Recept
- Pel de teentjes look en rasp fijn. Hak 2 el peterselie fijn.
- Meng de look, de peterselie, het ei, de bloem, de kaneelpoeder en de espelettepeper onder het gehakt. Kruid met peper en zout.
- Rol balletjes van het gehakt.
- Verhit 2 el olijfolie in een pan. Bak de gehaktballetjes rondom bruin. Haal de gebakken balletjes uit de pan.
- Pel de ui en snipper fijn. Bak met de spekreepjes kort aan in dezelfde pan van de balletjes.
- Voeg de tomatenpuree en tomatenstukjes toe en meng tot een saus. Kruid met peper en zout.
- Leg de gehaktballetjes in de saus. Laat het gerecht, met deksel op de pan, op een zacht vuur 25 min garen.
- Meng de olijven onder de saus en werk het gerecht af met Griekse yoghurt en verse peterselieblaadjes.
Delen