Gehaktballetjes met yoghurttopping

4Vlees60minPrint
Ingrediënten
  • 100 g Boni Selection Griekse yoghurt
  • 600 g Spar gemengd gehakt
  • 1 Spar ei
  • 2 teentjes look
  • ½ potje verse bladpeterselie
  • ½ kl kaneelpoeder
  • 1 kl piment d’espelette
  • 2 el bloem
  • Boni Selection olijfolie
  • 1 ui
  • 100 g Spar gezouten spekjes
  • 1 blik Boni Selection tomatenblokjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 100 g groene ontpitte olijven
Recept
  1. Pel de teentjes look en rasp fijn. Hak 2 el peterselie fijn.
  2. Meng de look, de peterselie, het ei, de bloem, de kaneelpoeder en de espelettepeper onder het gehakt. Kruid met peper en zout.
  3. Rol balletjes van het gehakt.
  4. Verhit 2 el olijfolie in een pan. Bak de gehaktballetjes rondom bruin. Haal de gebakken balletjes uit de pan.
  5. Pel de ui en snipper fijn. Bak met de spekreepjes kort aan in dezelfde pan van de balletjes.
  6. Voeg de tomatenpuree en tomatenstukjes toe en meng tot een saus. Kruid met peper en zout.
  7. Leg de gehaktballetjes in de saus. Laat het gerecht, met deksel op de pan, op een zacht vuur 25 min garen.
  8. Meng de olijven onder de saus en werk het gerecht af met Griekse yoghurt en verse peterselieblaadjes.
< naar recepten