Gekaramelliseerde perzik met pistache-ijs

Gekaramelliseerde perzik met pistache-ijs

Allergenen

noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de perziken in 2, draai aan beide helften zodat je de pit kan verwijderen.

  2. Pel of schil de perziken. Snij elke helft in 2 kwartjes.

  3. Smelt de boter en suiker in een antikleefpan. Leg de perzikkwartjes erin en laat karamelliseren.

  4. Giet de wijn erbij en laat de saus verder inkoken tot ze wat ingedikt is.

  5. Snipper wat muntblaadjes fijn en voeg die op het einde toe aan de saus.

  6. Schik in elk bord 6 kwartjes perzik, afwisselend gele en witte. Giet de saus erover.

  7. Schep mooie quenelles ijs en schik in het midden van elk bord.

  8. Werk af met nog enkele kleine blaadjes munt. Dien het gerecht lauw op.