Perziken geparfumeerd met basilicum en bolletje ijsPT30M4 porties1 l witte wijn200 g fijne suiker1 bosje verse basilicum4 perziken of nectarines4 bolletjes Boni pistacheroomijs
Perziken geparfumeerd met basilicum en bolletje ijs
noten
en zwaveldioxide en sulfieten.Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
Pluk de blaadjes van de basilicum.
Breng de wijn met de suiker aan de kook. Voeg de basilicumsteeltjes toe.
Snij de perziken in stukjes en voeg bij de wijn. Laat even opkoken, maar zorg ervoor dat de perziken niet uit elkaar vallen. Zet de kom van het vuur. Laat het geheel afkoelen en zet in de koelkast.
Vis de basilicumsteeltjes eruit. Verdeel de perziken met hun siroop over gekoelde diepe borden. Snij de basilicumblaadjes fijn en bestrooi de perziken met de snippers. Serveer met een bolletje pistacheroomijs.