Perziken geparfumeerd met basilicum en bolletje ijs PT30M 4 porties 1 l witte wijn 200 g fijne suiker 1 bosje verse basilicum 4 perziken of nectarines 4 bolletjes Boni pistacheroomijs

Perziken geparfumeerd met basilicum en bolletje ijs

ba073025b62630d9299ccb4fe5eee0cfc938163cbf4a6daf8a92808f17487d26.jpg

Allergenen

noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pluk de blaadjes van de basilicum.

  2. Breng de wijn met de suiker aan de kook. Voeg de basilicumsteeltjes toe.

  3. Snij de perziken in stukjes en voeg bij de wijn. Laat even opkoken, maar zorg ervoor dat de perziken niet uit elkaar vallen. Zet de kom van het vuur. Laat het geheel afkoelen en zet in de koelkast.

  4. Vis de basilicumsteeltjes eruit. Verdeel de perziken met hun siroop over gekoelde diepe borden. Snij de basilicumblaadjes fijn en bestrooi de perziken met de snippers. Serveer met een bolletje pistacheroomijs.