Gekonfijte puntpaprika met framboos, basilicumsiroop en vanillemascarpone

Gekonfijte puntpaprika met framboos, basilicumsiroop en vanillemascarpone

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pof de puntpaprika’s in een oven van 150°C tot ze zacht zijn. Haal uit de oven, pak in met aluminiumfolie en laat afkoelen.

  2. Haal ze uit de folie, verwijder de schil en zaadjes en snij de puntpaprika in lange repen. Meng de repen met 1 el olijfolie en 1 el bloemsuiker en geef een draai van de molen met zwarte peper. Schik de paprikarepen op een bakplaat en laat ± 30 min drogen in een oven van 110°C.

  3. Meng de mascarpone met het merg van de vanillestok en 3 el bloemsuiker. Verfris met citroensap en zeste.

  4. Verwijder de crème van tussen de Oreokoekjes en hak ze een beetje fijn.

  5. Blancheer enkele basilicumblaadjes in kokend water en verfris. Mix de basilicum glad in koude suikersiroop. Kook hiervoor 50 g water met 50 g suiker en laat afkoelen.

  6. Verdeel de mascarpone op het bord, schik de frambozen erop en werk af met de paprikarepen, Oreocrumble, enkele blaadjes basilicum, wat basilicumsiroop en enkele druppels olijfolie.