Gekonfijte puntpaprika met framboos, basilicumsiroop en vanillemascarpone

Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pof de puntpaprika’s in een oven van 150°C tot ze zacht zijn. Haal uit de oven, pak in met aluminiumfolie en laat afkoelen.
-
Haal ze uit de folie, verwijder de schil en zaadjes en snij de puntpaprika in lange repen. Meng de repen met 1 el olijfolie en 1 el bloemsuiker en geef een draai van de molen met zwarte peper. Schik de paprikarepen op een bakplaat en laat ± 30 min drogen in een oven van 110°C.
-
Meng de mascarpone met het merg van de vanillestok en 3 el bloemsuiker. Verfris met citroensap en zeste.
-
Verwijder de crème van tussen de Oreokoekjes en hak ze een beetje fijn.
-
Blancheer enkele basilicumblaadjes in kokend water en verfris. Mix de basilicum glad in koude suikersiroop. Kook hiervoor 50 g water met 50 g suiker en laat afkoelen.
-
Verdeel de mascarpone op het bord, schik de frambozen erop en werk af met de paprikarepen, Oreocrumble, enkele blaadjes basilicum, wat basilicumsiroop en enkele druppels olijfolie.