Gemarineerde kippenreepjes met sausje van tomatentapenade en zure room
                    
                    
                Gluten en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
 - Vis en schaaldieren
 - Grillen
 - Braden
 - Vlees
 
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
- 
                    
                    
Snij de kipfilets in repen en kruid met peper en zout.
 - 
                    
                    
Meng de yoghurt eronder. Laat 20 min marineren in de koelkast.
 - 
                    
                    
Haal de reepjes uit de marinade en wentel ze in de panko.
 - 
                    
                    
Leg de gepaneerde reepjes kip op bakpapier op een bakplaat.
 - 
                    
                    
Besprenkel de kip met olijfolie.
 - 
                    
                    
Bak ongeveer 10 à 15 min op 180°C, tot ze gaar en goudbruin zijn.
 - 
                    
                    
Serveer warm met een sausje van tomatentapenade gemengd met zure room.
 - 
                    
                    
Tip: laat de kipfilets 1 nacht marineren in de koelkast.
 
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders