Selder , Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoeveel eten voorzien per persoon bij een BBQ?
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Januari
- Februari
- Maart
- April
- Mei
- Juni
- Juli
- Augustus
- September
- Oktober
- November
- December
- Groenten
Raap
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Reinig de verschillende groenten. Snij de wortelen, de prei en de selder in julienne (= reepjes). Draai de aardappelen tot kasteelaardappelen. Snij de ui grof. Schil de raapjes en draai in cocottevorm.
-
Vul de kip met laurier, tijm en peterseliestengels. Kruid met peper en zout.
-
Vul een grote stoofpot met water. Dompel de kip erin. Voeg het bouquet garni van 1 wortel, 1 wit van prei, 1 staafje selder, 1 ui toe. Breng aan de kook en laat verder garen op een zacht vuur gedurende 2 uur tot de kip gaar is.
-
Blancheer ondertussen de julienne van groenten en raapjes. Laat schrikken onder ijskoud water. Kook de aardappelen gaar.
-
Haal de kip uit het kookvocht en laat eventjes afkoelen.
-
Laat intussen het kookvocht voor de helft inkoken.
-
Klop de eidooiers los met de room en voeg een lepel ingekookt vocht toe, roer los en giet nu het ei-roommengsel bij de rest van het ingekookte vocht. Breng aan de kook en zet onmiddellijk af. Giet door een fijne zeef. Kruid met peper en zout.
-
Verwijder het vel van de kip en verdeel de kip in bouten en borsten.
-
Serveer per bord een stuk kip.
-
Warm de groenten en aardappelen op in de gelieerde bouillon en giet over het vlees. Werk af met wat plukjes gehakte peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven