Gentse waterzooi

4Wild/Gevogelte120minPrint
Ingrediënten
  • 1 kip Les élevages du Moulin
  • 3 wortelen
  • 3 wit van prei
  • 3 staafjes witte selder
  • 12 kleine aardappelen (Nicola)
  • 2 ui
  • 1 bos raapjes
  • 2 laurierblaadjes
  • takje tijm
  • 1 koffielepel zwarte peperkorrels
  • 2 kruidnagels
  • 2 eidooiers
  • 2 dl Galaxi room
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
Recept

1. Reinig de verschillende groenten. Snij de wortelen, de prei en de selder in julienne (= reepjes). Draai de aardappelen tot kasteelaardappelen. Snij de ui grof. Schil de raapjes en draai in cocottevorm.
2. Vul de kip met laurier, tijm en peterseliestengels. Kruid met peper en zout.
3. Vul een grote stoofpot met water. Dompel de kip erin. Voeg het bouquet garni van 1 wortel, 1 wit van prei, 1 staafje selder, 1 ui toe. Breng aan de kook en laat verder garen op een zacht vuur gedurende 2 uur tot de kip gaar is.
4. Blancheer ondertussen de julienne van groenten en raapjes. Laat schrikken onder ijskoud water. Kook de aardappelen gaar.
5. Haal de kip uit het kookvocht en laat eventjes afkoelen.
6. Laat intussen het kookvocht voor de helft inkoken.
7. Klop de eidooiers los met de room en voeg een lepel ingekookt vocht toe, roer los en giet nu het ei-roommengsel bij de rest van het ingekookte vocht. Breng aan de kook en zet onmiddellijk af. Giet door een fijne zeef. Kruid met peper en zout.
8. Verwijder het vel van de kip en verdeel de kip in bouten en borsten.
9. Serveer per bord een stuk kip.
10. Warm de groenten en aardappelen op in de gelieerde bouillon en giet over het vlees. Werk af met wat plukjes gehakte peterselie.

< naar recepten