Gentse waterzooi

4Wild/Gevogelte120minPrint
Ingrediënten
  • 1 kip
  • 2 preistengels
  • 3 wortels
  • 3 selderstengels
  • 1 kg vastkokende aardappeltjes
  • peterselie
  • 2 l water
  • 1 karkas van kip
  • 1 ui
  • kruidenboeket
  • 50 g Spar boter
  • 60 g Boni Selection bloem
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 dl Boni Selection culinaire room
  • 3 eidooiers
Recept
  1. Bouillon: snij 1 wortel, 1 ui, 1 prei en 1 stuk selder grof. Bak samen met de karkas van een kip. Voeg 2 l water toe en laat gedurende 2 u zachtjes koken.
  2. Laat de bouillon een nachtje trekken.
  3. Reinig de prei en selder. Schil de wortelen. Snij alles in fijne julienne.
  4. Snij de kip in stukken. Kruid met peper en zout.
  5. Saus: laat de boter smelten, voeg de bloem toe en laat al roerend drogen.
  6. Voeg de koude bouillon beetje bij beetje toe en blijf roeren. Laat de saus wat indikken.
  7. Voeg de stukken kip toe en laat 25 min garen in de saus.
  8. Voeg de julienne van groenten toe en laat meegaren.
  9. Schil de aardappelen en snij in tonvorm.
  10. Kook de aardappelen gaar in de bouillon.
  11. Liaison: meng de room met de eidooiers. Meng ze op het einde onder de saus. Laat de saus niet meer koken.
  12. Snipper de peterselie fijn.
  13. Serveer de Gentse waterzooi met de groenten en aardappelen. Werk af met de fijngesnipperde peterselie.
< naar recepten