Geraardsbergse mattentaart

Geraardsbergse mattentaart

Allergenen

Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. De dag voordien: breng de verse melk aan de kook. Giet de karnemelk erbij als de melk kookt. Laat verder al roerend op een hoog vuur 15 minuten koken tot de melk stremt.

  2. Neem van het vuur en laat gedurende 1 nacht in een neteldoek uitlekken.

  3. Neem het uitgelekte vulsel uit de neteldoek en doe in een kom.

  4. Breek de eieren en klop de eiwitten stijf. Voeg de eidooiers, de suiker en het amandelextract toe en meng onder het vulsel. Schep de stijfgeklopte eiwitten er als laatste voorzichtig onder.

  5. Verwarm de oven voor op 225°C.

  6. Rol het bladerdeeg uit en vul de bakvormpjes. Druk het deeg goed aan. Vul de vormpjes met het vulsel.

  7. Bedek de bakvormpjes met nog een dun laagje bladerdeeg. Verwijder het deeg rond de vormpjes met een mes. Bestrijk het deeg met losgeklopt eiwit voor een mooie kleur.

  8. Maak met een schaar een kruisvormige insnijding in het midden van de vorm. Deze insnijding zorgt ervoor dat tijdens het bakken de damp weg kan, zodat er in het vulsel geen holtes ontstaan.

  9. Zet in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten.

  10. Haal uit de oven en laat afkoelen.