Gerookte carpaccio met witlofsalade en verse mayonaise
Kookgerei
Spuitzak (1)
Eieren en Mosterd. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Mayonaise:
-
Pers de citroen.
-
Doe het ei en de eidooier in een hoge smalle maatbeker. Voeg de mosterd toe. Giet de olie er langzaam bij.
-
Zet een mixer op de bodem van de maatbeker. Mix tot er een binding ontstaat en beweeg langzaam naar boven. Breng op smaak met citroensap, zwarte peper en zout. Bewaar in een spuitzak in de koelkast.
-
Witlofsalade:
-
Snipper de bieslook fijn. Pel en snipper de rode ui.
-
Meng de tartaarsaus met de rode ui, bieslook, 1 el citroensap / ui en 1 kl honing / ui.
-
Halveer het fijnproeverswitlof en verwijder de kern. Snipper fijn in de lengte. Snipper de spinazie in fijne reepjes.
-
Meng de tartaarsaus door de spinazie en het witlof. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Schik de carpaccio op de borden met de witlofsalade erop. Werk af met dotjes verse mayonaise en kervel. Strooi er granaatappelpitten over en serveer.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders