Gerookte carpaccio met witlofsalade en verse mayonaise

Gerookte carpaccio met witlofsalade en verse mayonaise

Kookgerei

Spuitzak (1)

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Mayonaise:
  2. Pers de citroen.

  3. Doe het ei en de eidooier in een hoge smalle maatbeker. Voeg de mosterd toe. Giet de olie er langzaam bij.

  4. Zet een mixer op de bodem van de maatbeker. Mix tot er een binding ontstaat en beweeg langzaam naar boven. Breng op smaak met citroensap, zwarte peper en zout. Bewaar in een spuitzak in de koelkast.

  5. Witlofsalade:
  6. Snipper de bieslook fijn. Pel en snipper de rode ui.

  7. Meng de tartaarsaus met de rode ui, bieslook, 1 el citroensap / ui en 1 kl honing / ui.

  8. Halveer het fijnproeverswitlof en verwijder de kern. Snipper fijn in de lengte. Snipper de spinazie in fijne reepjes.

  9. Meng de tartaarsaus door de spinazie en het witlof. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Schik de carpaccio op de borden met de witlofsalade erop. Werk af met dotjes verse mayonaise en kervel. Strooi er granaatappelpitten over en serveer.