Gestoomde groenten met steak en bearnaisesaus

Gestoomde groenten met steak en bearnaisesaus

Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Schil de knolselder en wortel. Snij de knolselder, wortel en courgette in staven van 1,5 x 1,5 x 6 cm.

 2. Monteer de stoommand van de Kenwood Cooking Chef XL. Doe 650 ml water in de Kenwood-kom. Zet de stoommand in positie. Voeg de gewassen krieltjes toe. Laat 15 min stomen op 110°C, snelheid 3, met spatdeksel dicht. Voeg de knolselder en wortel toe. Bevestig het hittescherm en laat de kop zakken.

 3. Laat 10 min stomen op 110°C, snelheid 3, met spatdeksel dicht. Voeg de courgette toe en laat nog 10 min stomen op 110°C, snelheid 3, met spatdeksel dicht. Kruid met zwarte peper en zout. Hou warm onder aluminiumfolie.

 4. Bearnaisesaus

  Maak een gastrique. Doe de witte wijn, dragonazijn, 2 takken dragon en de gepelde en in 2 gesneden sjalotten in de schone Kenwood-kom. Til de kop van de Cooking Chef omhoog. Bevestig het hittescherm en de flexiklopper. Plaats de kop in positie. Laat 4 min koken op 110°C, snelheid 1, met spatdeksel open. De hoeveelheid moet gehalveerd zijn. Zeef en bewaar apart.

 5. Rits de blaadjes van de overige takken dragon. Snipper de dragon en peterselie fijn.

 6. Snij de geklaarde boter in blokjes.

 7. Voeg de eidooiers toe aan de mengkom met 50 g gastrique. Plaats het hittescherm en de flexiklopper in positie. Klop 7 min op 70°C, snelheid 3, met spatdeksel dicht.

 8. Voeg stuk per stuk de blokjes boter toe met de pulsefunctie. Breng verder op smaak met extra gastrique, cayennepeper en zout. Roer de gesneden groene kruiden erdoor.

 9. Bak de steak in een pan met boter, 2 min aan elke zijde. Laat op een zacht vuur verder garen tot de gewenste bakwijze. Kruid met zwarte peper en zout.

 10. Doe de bearnaisesaus in een kommetje. Schik de steak, krieltjes en groenten op het bord. Werk het gerecht af met wat bearnaisesaus.