Grote pot puree met garnituren

Grote pot puree met garnituren

Allergenen

Schaaldieren , Vis , Melk en Mosterd. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Reinig alle groenten. Snij de wortelen, raapjes en prei in de gewenste dikte. Blancheer de wortelen, spruitjes, prei en raapjes beetgaar in kokend gezouten water. Giet ze af en stoof ze aan in wat boter. Kruid met peper en zout. Snij het witloof grof en bak in boter tot het gekleurd is. Kruid eveneens met peper en zout. Spoel de spinazie en stoof aan in boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Snij de champignons in stukjes en bak ze aan in wat boter. Laat mooi kleuren en kruid met peper en zout. Hou de verschillende groenten warm in de oven op 100°C in een ovenschaal.

  2. Warm de aardappelpuree op. Werk af met een scheutje melk en een klontje boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Hou warm.

  3. Rol het gehakt tot balletjes en snij de bloedworst in duimdikke ringen. Bak beide afzonderlijk gaar in een pan met een klontje boter.

  4. Kruid de varkensribbetjes en chipolata’s. Bak deze ook afzonderlijk in wat boter en laat eventueel verder garen in de oven.

  5. Snij de zalm in kleine stukken, kruid met peper en zout. Bak in hete olijfolie.

  6. Doe alle groenten en vlees in gepaste kommetjes en zet tegelijk met de pot puree op tafel. Vul ook nog kleinere kommetjes met de garnalen, gehakte peterselie en bieslook, kruidenkaas, zure room en mosterd. Zo kan iedereen kiezen en eten waar hij zin in heeft.