Ham- en tomatenmousse

Ham- en tomatenmousse

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Hammousse: verwijder het vet van de ham en snij ze in fijne stukken. Week de gelatineblaadjes in koud water. Verwarm de vlees- of gevogeltebouillon. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en voeg toe aan de warme bouillon. Laat oplossen en een beetje afkoelen. Mix de hamstukjes en de bouillon tot een homogene massa. Klop de slagroom half op en meng onder de hamfarce. Kruid met peper en zout. Doe in glaasjes en laat 1 nacht opstijven in de koelkast.

  2. Tomatenmousse: week de gelatineblaadjes in koud water. Breng de tomatencoulis aan de kook, los de uitgeknepen gelatineblaadjes erin op. Laat het geheel afkoelen tot kamertemperatuur. Klop de room half op en meng onder de tomatencoulis. Vul de glaasjes met de tomatenmousse en laat 1 nacht opstijven in de koelkast.

  3. Versier de verschillende glaasjes met schijfjes radijs, toefjes tuinkers, halve kerstomaatjes.

  4. Dien koud op.