Tabouleh met ham

Tabouleh met ham

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm 4 eetlepels van de olijfolie in een ruime pan en rooster de couscous hierin onder voortdurend roeren, tot de olijfolie opgenomen is. Kruid met zout. Overgiet met kokend water tot de couscous goed onder staat. Dek de pan af en draai het vuur uit. Laat rusten tot al het water opgenomen is en de couscous gaar is.

  2. Stort de couscous in een kom en roer de korrels los. Laat afkoelen.

  3. Schil de komkommer en snij in de lengte middendoor. Schraap de zaadjes eruit met behulp van een koffielepel. Snij het vruchtvlees in kleine stukjes.

  4. Snij de tomaten in partjes. Verwijder de pitjes en snij in kleine stukjes.

  5. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.

  6. Schep de groenten, hamreepjes en peterselie door de couscous. Breng op smaak met citroensap, olijfolie, versgemalen zwarte peper en zeezout.