Tabouleh

4Geen vlees/vis30minPrint
Ingrediƫnten
  • 300 g couscous
  • 1 rode ui
  • 3 eetlepels platte peterselie
  • verse munt
  • 1 komkommer
  • 2 tomaten
  • sap en zeste van 1 citroen
  • 5 dl groentebouillon
  • scheut Boni Selection olijfolie
Recept

1. Breng de groentebouillon aan de kook. Doe de couscous in een kom en giet de warme bouillon erover. Laat afgedekt wellen zoals aangegeven op de verpakking. Maak de couscous los met een vork.
2. Schil de komkommer, verwijder de pitjes en snij in blokjes. Ontpit de tomaten en snij eveneens in blokjes.
3. Pel de rode ui en snipper fijn.
4. Meng het citroensap met de zeste en een scheut olijfolie. Kruid met versgemalen peper en zout.
5. Pluk de blaadjes van de platte peterselie en munt; hak beide fijn. Hou enkele blaadjes over ter versiering.
6. Meng de couscous met de komkommer, tomaten en rode ui.
7. Breng op smaak met het citroensapmengsel. Meng als laatste de fijngehakte kruiden eronder.
8. Doe de tabouleh in kommetjes en werk af met enkele blaadjes peterselie en munt.

< naar recepten