Hasselback aardappelen met gegrilde zalm en dillesaus

Allergenen

Selder , Vis , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de aardappelen grondig.

  2. Leg 2 houten lepels op een snijplank tegen de lange zijde van de aardappel aan.

  3. Snij in de aardappel met een scherp mes om de ½ cm, tot je de lepels raakt.

  4. Leg de aardappelen op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden.

  5. Laat 45 min garen in de oven op 150°C.

  6. Pel de sjalotten en snipper ze fijn.

  7. Breng de sjalotten, witte wijn en wijnazijn aan de kook en laat tot ½ reduceren. Voeg de room toe en laat opnieuw 1⁄3 inkoken. Kruid met peper, zout en verse fijngesnipperde dille.

  8. Reinig de wortelen, prei en selder. Snij alles in julienne. Stoom de groenten beetgaar. Kruid met peper en zout.

  9. Gril de gekruide zalm op de hete grill.

  10. Serveer de hasselback aardappelen met de gegrilde zalm, gestoomde groenten en dillesaus op de borden.