Warmgerookte zalm met mosterd-dillesaus

Warmgerookte zalm met mosterd-dillesaus

Allergenen

Vis , Lactose , Melk , Mosterd , Pindanoten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Voorbereiding: voor je de zalm gaat roken, moet hij eerst gepekeld worden.

 2. Meng voor de pekel het zeezout met de basterdsuiker, het dillegroen, de zeste van citroen en de gekneusde peperbolletjes.

 3. Wrijf de zalmfilets goed in met het mengsel en leg de filets in een met folie afgedekte schaal. Zet gedurende 40 minuten in de koelkast.

 4. Spoel de vis vervolgens goed af onder koud stromend water. Dep de vis droog en laat nog 2 uur nadrogen.

 5. Voorbereiding rookoven: vul het onderste deel van de rookoven met houtskool en steek aan met aanmaakblokjes. Laat de kolen goed warm en wit worden.

 6. Week ½ zakje van de rookchips 10 minuten in water en strooi ze vervolgens op de witgloeiende kolen. (*)

 7. Zet het volgende deel van de rookoven erop en vul de schaal met witte wijn, laurierblaadjes, tijm, venkelzaad, peperbolletjes en steranijs. Dit zorgt ervoor dat de dampen tijdens het roken je bereiding extra sappig houden en nog meer smaak geven.

 8. Leg de vis op grill en zet het deksel op de rookoven.

 9. Laat ongeveer 20 tot 25 minuten roken. Volg de temperatuur van de rookoven op de ingebouwde thermometer; deze moet tussen de 50° en 80°C liggen. Strooi, indien nodig, nog wat extra rookchips op de kolen tijdens het rookproces.

 10. Mosterd-dillesaus: doe de mosterd, suiker, room en azijn in de blender en meng kort. Giet, terwijl de blender draait, de olie er in een dun straaltje bij.

 11. Doe de saus in een kom en roer de fijngehakte dille eronder. Breng op smaak met peper en zout. Zet tot gebruik in de koelkast.