Hertengebraad met koffie-cacaosaus
Selder , Gluten , Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
-
Pel de sjalotten en snipper fijn.
-
Verwarm de oven voor op 160°C.
-
Kruid het vlees met peper en zout. Bak het gebraad rondom bruin in hete boter met takjes tijm, salie en rozemarijn. Laat 15 min verder garen in de oven tot een kerntemperatuur van 54°C voor een rosé resultaat.
-
Dek af met aluminiumfolie en laat 10 min rusten.
-
Fruit de sjalotten in boter, overgiet met espresso en wijnazijn. Laat tot ½ inkoken. Voeg wildfond toe en laat opnieuw opkoken.
-
Roer het cacaopoeder erdoor en monteer met blokjes koude boter tot de saus mooi blinkt en gebonden is.
-
Bak de duchesse-aardappelen in de oven zoals aangegeven op de verpakking.
-
Verwarm de spruitjes met spekjes en de schorseneren in witte saus.
-
Snij het vlees in plakjes en serveer met koffie-cacaosaus, duchesse-aardappelen en wintergroenten.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders