Homemade granola

10Overige60minPrint
Ingrediënten
  • 300 g havervlokken
  • 100 g gemengde zaden en pitten
  • 100 g gemengde noten
  • ½ koffielepel zout
  • 1 koffielepel kaneelpoeder
  • 200 g gedroogde vruchten
  • 200 ml agavesiroop
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
Recept

1. Verwarm de oven voor op 160°C.
2. Verhit de siroop met de zonnebloemolie in een pan tot het mengsel volledig vloeibaar is.
3. Hak de gemengde noten grof. Schep alle zaden, gemengde noten, zout en kaneelpoeder erdoor.
4. Schep het mengsel van de droge ingrediënten goed door het siroopmengsel.
5. Spreid het mengsel uit op 2 bakplaten. Zet de granola ongeveer 45 minuten in de oven, tot het mengsel goudbruin is. Schep elke 10 minuten om.
6. Neem de granola uit de oven en laat afkoelen.
7. Hak de gedroogde vruchten en schep ze erdoor. Bewaar in een luchtdichte, afgesloten bokaal of doos.

< naar recepten