Japanse ‘cotton’ cheesecake met verse kaas

Japanse ‘cotton’ cheesecake met verse kaas

Allergenen

Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Splits de eieren. Klop de zes eidooiers luchtig met 70 g suiker.

  2. Meng de verse kaas en zeste van citroen onder de eidooiers.

  3. Verwarm de melk. Laat de boter smelten in de melk. Giet bij het beslag.

  4. Zeef de bloem en meng samen met de maïzena onder het beslag.

  5. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout en 70 g suiker.

  6. Spatel de opgeklopte eiwitten beetje bij beetje onder het beslag.

  7. Vet de springvorm licht in en bedek de bodem en zijkanten met bakpapier.

  8. Giet het beslag in de bakvorm en schud een paar keer zodat alle luchtbellen verdwijnen.

  9. Verwarm de oven voor op 200°C.

  10. Zet de bakvorm in de braadslede van de oven. Giet kokend water in de braadslede tot 1⁄3 van de rand.

  11. Bak de cake 18 min in de voorverwarmde oven.

  12. Verlaag de temperatuur naar 140°C en bak de cake 30 min verder.

  13. Schakel de oven uit, maar laat de cake nog 30 min in de oven staan met gesloten deur.

  14. Haal de cake uit de oven en uit het waterbad.

  15. Laat de cake in de vorm nog 30 min op kamertemperatuur verder afkoelen, vooraleer uit de vorm te halen.

  16. Haal de cake uit de vorm en versier met bloemsuiker met een sjabloon.