Kaasschotel met aardbeienchutney en honingzoete geitenkaasdip

Kaasschotel met aardbeienchutney en honingzoete geitenkaasdip

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Aardbeienchutney

    Pel de ui en snipper fijn. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de chilipeper en snipper fijn. Schil de gember en rasp fijn. Verwijder het kroontje van de aardbeien en halveer ze.

  2. Verhit wat zonnebloemolie in een kookpot. Bak de ui met de chilipeper glazig. Roer de gember erdoor. Bestrooi met de suiker en laat wat inkoken. Blus met de balsamicoazijn en voeg de aardbeien toe. Laat 1 u zonder deksel sudderen. Laat afkoelen.

  3. Burratadip

    Breek de burrata open met 2 vorken. Verdeel er wat aardbeienchutney over.

  4. Geitenkaasdip

    Rooster het hennepzaad goudbruin in een pan zonder vetstof. Klop de yoghurt met de honing door de geitenkaas. Werk af met het geroosterd hennepzaad en serveer met een takje tijm.

  5. Afwerking

    Serveer de zomerse kazen met de noten, vijgen, druiven, geitenkaasdip en burrata met aardbeienchutney. Leg er wat getoast notenbrood bij.