Kaasschotel met aardbeienchutney en honingzoete geitenkaasdip

noten. Kan andere allergenen bevatten.
- April
- Mei
- Juni
- Juli
- Augustus
- September
- Fruit
Aardbei
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Aardbeienchutney
Ingrediënten: 500.0 g aardbeien 1.0 rode uien 1.0 rode chilipepers 30.0 g gember
Pel de ui en snipper fijn. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de chilipeper en snipper fijn. Schil de gember en rasp fijn. Verwijder het kroontje van de aardbeien en halveer ze.
-
Ingrediënten: 100.0 g lichtbruine rietsuiker 50.0 ml donkere balsamicoazijn
Verhit wat zonnebloemolie in een kookpot. Bak de ui met de chilipeper glazig. Roer de gember erdoor. Bestrooi met de suiker en laat wat inkoken. Blus met de balsamicoazijn en voeg de aardbeien toe. Laat 1 u zonder deksel sudderen. Laat afkoelen.
-
Burratadip
Ingrediënten: 1.0 bollen burrata
Breek de burrata open met 2 vorken. Verdeel er wat aardbeienchutney over.
-
Geitenkaasdip
Ingrediënten: 90.0 g Griekse yoghurt 2.0 el Boni vloeibare honing 1.0 el hennepzaad takjes tijm
Rooster het hennepzaad goudbruin in een pan zonder vetstof. Klop de yoghurt met de honing door de geitenkaas. Werk af met het geroosterd hennepzaad en serveer met een takje tijm.
-
Afwerking
Serveer de zomerse kazen met de noten, vijgen, druiven, geitenkaasdip en burrata met aardbeienchutney. Leg er wat getoast notenbrood bij.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven