Kaasschotel met aardbeienchutney en honingzoete geitenkaasdip

29c896824ed13f2fa3304bfb8cefbb0750c771d13f43d116d4c30c742352bcc8.jpg

Allergenen

noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Aardbeienchutney

    Ingrediënten: 500.0 g aardbeien 1.0 rode uien 1.0 rode chilipepers 30.0 g gember

    Pel de ui en snipper fijn. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de chilipeper en snipper fijn. Schil de gember en rasp fijn. Verwijder het kroontje van de aardbeien en halveer ze.

  2. Ingrediënten: 100.0 g lichtbruine rietsuiker 50.0 ml donkere balsamicoazijn

    Verhit wat zonnebloemolie in een kookpot. Bak de ui met de chilipeper glazig. Roer de gember erdoor. Bestrooi met de suiker en laat wat inkoken. Blus met de balsamicoazijn en voeg de aardbeien toe. Laat 1 u zonder deksel sudderen. Laat afkoelen.

  3. Burratadip

    Ingrediënten: 1.0 bollen burrata

    Breek de burrata open met 2 vorken. Verdeel er wat aardbeienchutney over.

  4. Geitenkaasdip

    Ingrediënten: 90.0 g Griekse yoghurt 2.0 el Boni vloeibare honing 1.0 el hennepzaad takjes tijm

    Rooster het hennepzaad goudbruin in een pan zonder vetstof. Klop de yoghurt met de honing door de geitenkaas. Werk af met het geroosterd hennepzaad en serveer met een takje tijm.

  5. Afwerking

    Serveer de zomerse kazen met de noten, vijgen, druiven, geitenkaasdip en burrata met aardbeienchutney. Leg er wat getoast notenbrood bij.