Kabeljauw met butternut, witlof, prei en mosselen

Kabeljauw met butternut, witlof, prei en mosselen

Allergenen

Vis , Melk , Weekdieren en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Schil de butternut en snij het deel van de pitten in stukken. Snij het ander deel in dunne sneetjes en gelijke blokjes als garnituur.

 2. Bak de blokjes butternut in een pan met een beetje water en klontje boter. Rol de dunne sneetjes butternut op en gaar kort mee in de pan met de butternutblokjes.

 3. Stoof de gesnipperde ui aan in een scheutje olijfolie. Voeg de pompoenstukken toe en laat garen. Kruid met zout en curry.

 4. Giet de kokosmelk erbij en laat wat inkoken.

 5. Doe de gare pompoen met kokosmelk in de blender en mix fijn.

 6. Reinig het witlof. Doe in een kookpot met een bodempje water en een klontje boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat garen. Snij de witlofstronkjes in de lengte middendoor.

 7. Reinig de prei en snij in 8 gelijke stukken. Doe in een kookpot met een bodempje water en een klontje boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat kort garen.

 8. Als de preistukjes gaar zijn, haal ze uit de kookpot. Smelt een klontje boter in een pan en zet de preistukjes rechtop in de pan. Kruid met peper en zout. Bak kort op een zacht vuur tot ze beetgaar zijn.

 9. Snij het kabeljauwhaasje in 2 en dep de vis goed droog, anders plakt hij in de pan. Kruid met peper en zout.

 10. Spoel de mosselen en kook ze in een kookpot met een beetje witte wijn. Laat koken tot de schelpen openen. Haal de mosselen uit de jus, maar giet de jus niet weg. Haal een deel van de mosselen uit de schelp en verwijder van de andere mosselen 1 deel van de schelpen.

 11. Kruid de mosseljus met wat curry en laat wat inkoken. Giet de room erbij en laat wat inkoken.

 12. Giet een bodempje olijfolie in een pan en laat goed heet worden. Leg de kabeljauw eerst op de velkant in de hete pan en draai hem daarna om. Laat bakken tot de vis perfect is.

 13. Dresseer het bord. Trek een mooie streep pompoencrème op het bord. Schik de kabeljauw, het witlof, de prei, de butternutblokjes en -sneetjes en de mosselen decoratief op het bord.

 14. Werk af met de currysaus.