Kabeljauwfilet met tomaat en ajuin

Kabeljauwfilet met tomaat en ajuin

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Dep de vis droog en kruid met peper en zout. Strijk een ovenschotel in met olijfolie en schik de stukken vis erin. Pers citroensap over de vis. Zet in de koelkast gedurende 30 à 50 minuten.

  2. Verwarm de oven voor op 190°C.

  3. Pel de uien en de teentjes look. Hak de uien fijn en snipper de teentjes look. Hak de tomaten in stukken.

  4. Neem een pan en verwarm een weinig olijfolie. Voeg de fijngehakte uien toe en bak gedurende 8 à 10 minuten tot ze mooi goudgeel zijn. Doe de fijngesnipperde look erbij en bak mee.

  5. Voeg de gehakte tomaten, paprikapoeder, snuifje kaneel, tomatenconcentraat, witte wijn, bladspinazie en een beetje gehakte peterselie toe. Kruid met peper en zout.

  6. Stoof zonder deksel 15 minuten verder, tot de saus een beetje ingekookt is.

  7. Haal van het vuur en bedek de vis ermee.

  8. Zet in de oven en bak verder tot de vis gaar is. Bevochtig de vis af en toe met de jus.

  9. Serveer met gekookte aardappelen in de schil en een stukje citroen.