Kalkoen met bospaddenstoelen, zoete aardappelzalf en broccoli

Kalkoen met bospaddenstoelen, zoete aardappelzalf en broccoli

Kookgerei

Friteuse (1)

Allergenen

Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Schik de kalkoen op een bakplaat en zet in de oven tot een kerntemperatuur van 72°C. Bedruip regelmatig met het vrijgekomen vocht.

  3. Schil de zoete aardappelen, snij in stukken en kook gaar. Pureer en breng op smaak met boter, peper en zout. Hou warm.

  4. Blancheer de broccoliroosjes beetgaar en hou warm.

  5. Haal het vlees uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 5 min rusten.

  6. Roerbak de paddenstoelenmix in hete boter, kruid met peper en zout.

  7. Frituur de kroketten.

  8. Snij het vlees in plakken en schik op een serveerschaal. Werk af met zoete aardappelzalf, roosjes broccoli en wat champignonmix. Serveer met feestkroketjes.