Kalkoen gevuld met boschampignons, hasselback van zoete aardappel en roergebakken savooi

Kalkoen gevuld met boschampignons, hasselback van zoete aardappel en roergebakken savooi

Allergenen

Vis , Lactose , Melk , noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Verwijder het plastic van de verpakking en zet de kalkoen in het aluminiumbakje in de voorverwarmde oven.

  3. Bak goudbruin en gaar tot een kerntemperatuur van 74°C.

  4. Laat 10 min rusten onder aluminiumfolie en snij daarna het gebraad in plakken.

  5. Was de zoete aardappelen en droog ze. Leg 2 houten lepels op een snijplank tegen de lange zijde van de zoete aardappel aan. Snij in de aardappel met een scherp mes om de 3 mm, tot je de lepels raakt. Leg de aardappelen op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zout.

  6. Laat 25 min garen bij de kalkoen in de oven. Stop dan de blaadjes salie ertussen.

  7. Was de kool en snij in kwarten, schaaf of snij in fijne repen. Pel de look en snipper fijn. Verwarm een scheut olie in een wokpan en laat hierin de ansjovis smelten en de look fruiten. Bestrooi met espelettepeper en voeg de fijngesneden savooi toe. Roerbak net gaar. Kruid met peper en zout.

  8. Hak de hazelnoten grof en schep door de savooi.

  9. Serveer de kalkoen met de savooi en de hasselback van zoete aardappel.