Kippenconsommé met ‘sterrengroenten’

4Wild/Gevogelte120minPrint
Ingrediënten
  • 1 soepkip
  • 1 wortel
  • 1 wit van prei
  • 1 selderstengel
  • 1 bouquet garni
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 courgette
  • 3 plakjes knolselder (dikte 3 mm)
  • bieslookstengels
Recept

1. Reinig de groenten voor de bouillon. Snij ze in fijne stukken. Zet op in een grote soepketel met koud water. Leg de soepkip erin en breng aan de kook. Schuim de onzuiverheden af met een schuimspaan. Laat verder garen, gedurende ± 4 uur op een zacht vuur. Neem de gare kip eruit en laat ze afkoelen.
2. Giet de bouillon door een fijne puntzeef met neteldoek. Laat de overgebleven kippenbouillon een nacht afkoelen.
3. Schep de koude bouillon voorzichtig over naar een nieuwe ketel. Zorg ervoor dat de onzuiverheden op de bodem van de soepketel blijven liggen. Je bekomt zo een heldere bouillon. Het vlees van de soepkip kan je in kleine stukjes snijden en als garnituur in de soep geven.
4. Schraap de wortel en spoel de courgette. Snij de groenten in fijne plakjes van 3 mm en steek met een uitsteekvorm sterretjes uit de wortel, courgette en knolselder. Breng deze kort aan de kook in de heldere bouillon.
5. Giet de soep in kommetjes en werk af met kippenstukjes en bieslooksprietjes.

< naar recepten